Giriş Yapın

Giriş

 
    
Şifremi Unuttum? Kullanıcı   |   Register
Kaydolun

Anestezi ve Reanimasyon
 

Anestezi nedir?

 

Anestezi, ağrısız ve güvenli bir ameliyat için kişinin çeşitli ilaçlar yardımı ile ağrı duymasının engellenmesidir. Anestezi hem ameliyat sırasında kişinin ağrı duymasını engeller hem de ameliyatı yapan cerraha uygun çalışabileceği bir ortam yaratır. Günümüzde modern anestezi teknikleri ile hastalar çok az riskle konforlu olarak ameliyat olabilmektedirler. Anestezi, anestezi uzmanı doktor tarafından verilir.

 

Anestezi öncesi değerlendirme nedir?

 

Anestezi uygulanması öncesinde anestezi uzmanı doktor hasta ile tanışır ve hastanın sağlık durumu ile ilgili değerlendirmeler yapar. Bu değerlendirmede;

 

Hastanın genel sağlık durumu, varsa hastalıkları ile ilgili bilgi,

Alerji durumu, ilaç alerjileri,

İlaç kullanımı,

Daha önce geçirdiği ameliyatlar, bu ameliyatlar sırasında kullanılan cerrahi yöntem ve anestezi tekniği hakkında bilgi edinilir.

 

Anestezi yöntemleri nelerdir?

 

Anestezi yöntemleri; genel anestezi, spinal anestezi, epidural anestezi, sinir bloğu anestezisi ve lokal anesteziden oluşur. Seçilecek anestezi yöntemi hastanın genel sağlık durumuna, eşlik eden hastalıkların varlığına, ameliyat yerine göre belirlenir. Örneğin genel anestezi alması sakıncalı ve akciğer hastalığı olan hastada bir diz ameliyatı yapılacaksa bu belden aşağısının uyuşması ile sağlanan spinal veya epidural anestezi ile yapılabilir.

 

Genel anestezi nedir?

 

Genel anestezi bilincin ilaçlar yardımı ile ortadan kaldırıldığı ve tüm vücudun anestezi etkisinde olduğu anestezi yöntemidir.

 

Spinal ve epidural anestezi nedir?

 

Son yıllarda oldukça yaygınlık kazanan anestezi yöntemleri olup; Bu yöntemle genel cerrahi, kadın-doğum, ortopedi, üroloji kliniklerinin bir çok ameliyatları yapılabilir.

Ayrıca epidural anestezi ile ameliyat sonrası ağrı kontrolü sağlanır.

Yine epidural anestezi ve analjezi ile ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatları yapılabilir.

Bu yöntemlerde hastanın bilinci yerindedir.

 

Anestezi yöntemi nasıl seçilir?

 

Anestezi yöntemi anestezi doktoru tarafından hastanın genel durumu, hastalıkları, ameliyat yeri ve hastanın tercihi gözönüne alınarak belirlenir. Ameliyat öncesi anestezi yöntemi belirlendikten sonra hasta bu konuda bilgilendirilir.

 

  
 
 

Sağlık Köşesi
Basında
Basında
Hasta Hakları Bildirgesi
Hasta Hakları Bildirgesi
Hasta Hakları
Hasta Hakları
Hasta Sorumlulukları
Hasta Sorumlulukları
Hekim Hakları
Hekim Hakları
Ziyaret Politikası
Ziyaret Politikası
Bilgilendirme Rehberi
Bilgilendirme Rehberi
Copyright © 2013 | Tapdi Bucatıp Merkezi | Powered by Mini Bilişim